Celá naše lidská i psí smečka Vám všem přeje pohodový závěr letošního roku a do toho nového jen to nejlepší, hlavně zdraví a krapet i toho štěstí!

Tento rok byl opravdu nabitý, nejen naše rodina se rozrostla o nejbáječnější miláčky a teď už jen čekáme, cože nám přinese ten nový. Pevně věříme, že bude ještě lepší, než tento končící...

 

01.11.2014 se nám narodil vrh "A", odběr štěňátek koncem roku

 

28.12.2014

Svoji vlastní postýlku už má odedneška i náš chlupatej medvídek Auronek. Též od nás není daleko, tak ho určitě budeme vídat.

A jen co bude chvilka času, přidám hned fotky všech dětiček z jejich nových domovů. A že už těch fotek mám spóóóusty. Je vidět, že se mají miláčkové moc a moc dobře a jsou milováni. Jsem moc ráda, za takové úžasné majitele. Všem Vám strašně děkuji!!!

 

27.12.2014

Dnes už je to 8. týdnů, co Tajenka porodila naše milované drobečky. Strašně rychle to uteklo. Přijde mi, že jsem si jich vůbec neužila. První měsíc skoro jenom spali a pili mlíčko a ten zbytek uběhl tak moc... A tak než jsem se nadála, Artemisia a Abrísek jsou pryč a doma nám tu lumpačí už jen Aurusek s Auronkem.

Na Abríska "Merlinka" v novém domově čekala krásná basenji Ebby a Artemisia alias Míša bude bydlet se svojí prababičkou a pratetou :).

         

         

 

26.12.2014

Dneska za námi zavítala nejen bílá nadílka, ale i bílá nevěsta. Krytí proběhlo během chvilky a koncem ledna se dozvíme, zda se povedlo a budou miminka. Více informací naleznete na stránkách CHS od Kunovského lesa.

A naše už narozená mimina začínají přidávat na intenzitě co do kousání, tak do hlasitosti. Globálně to ale jsou naši miláčci :).

 

17.12.2014

Tak máme natetováno, naočkováno a v pátek už se jen těšíme na "oficiální" návštěvu z Klubu bílého ovčáka, která všechna mimina omrkne, zkontroluje i maminu a zbytek naší smečky, a pak už pomalu příští týden můžou balit uzlíček do světa....

Máme posledního volného pejska, tak pokud chcete rozšířit Vaši rodinu o super přítulného, vymazleného a neohroženého malého nadějného bojovníka, tak nás neváhejte kontaktovat.

Prosinec není to, co býval v předešlých letech (díky za to!!!), tak štěnda chodí každý den na vycházky a znají jak první sníh, který u nás v jeden den napad a na druhý den hned zase roztál, tak i krásnou zelenou trávu a příjemné plusové teploty :)

Ze dneška máme nové aktuální fotky v postojích (některé jsme pořídili před a část po tetování), tak se budu snažit je co nejdříve nahrát na rajče. Jako ochutnávka fotka bombarďáka Auruska.

 

15.12.2014

Miminka nám rostou před očima a už to jsou opravdové zmenšeniny dospěláckých pejsků. Některým už stojí ouška a jejich vzájemné hry přitvrzují a zoubky jsou pro jejich okolí stále více nebezpečnější.

Na rajčeti naleznete nové fotky z jejich pěti týdnů.

 

01.12.2014

Republiku dnes zahalila obří ledová krusta, z Vysočiny se stalo křišťálové království a junior šampionek Flešík v tento den oslavil své třetí narozeniny. Přijde mi, že jsem si ho dovezla nedávno a přitom se už z něho postupně stal pěkný statný dobrman, který by za jakýkoli aport duši dal. A že v tom umí býti velice velice urputný. Ale teď je to hlavně naše vzorná blemtací trpělivá chůva našich bílých dětiček.

          

 

29.11.2014

Naše miminka dnes mají rovné čtyři týdny. Kilově už to táhnou na tři kila, náš nejmenší Auronek akorát překonal dvoukilovou hranici.

 

24.11.2014

Dnes jsem ke svým narozeninám dostala nejkrásnější dárečky.

 

20.11.2014

Máme super novinky od naší Belinky!!! V lednu budou holčičce (Bella Nice Forrento - Bernie x Debonar Free Meroxen) dva roky a letošní sportovní sezónu začala a zároveň zakončila opravdu skvěle.

V sobotu 8.11. složila svoji první zkoušku FPr1 a to rovnou na výbornou a fantastických 96 bodů!!! Čuchá jí to opravdu výtečně.

A další víkend, opět v sobotu, 15.11. si dala ještě ZPU1.

Dále pak ještě ZOP na plný počet bodů!!! a zkoušku BH na 54.

Věřím, že to nebudou zkoušky poslední a hlavně se tahle dvojka utká o "Nejlepšího mládežníka roku 2014", tak jim tu moc a moc držíme všichni pěsti, aby se jejich celoroční práce co nejvíce zúročila!!! Vyhlášení proběhne příští rok na Mistrovství mládeže a juniorů.

 

19.11.2014

Maminka naší současné maminky Tajenky (vrh "T" Acabo Czech) dnes slaví šesté narozeniny. Přejeme Nelče (Nessie Acabo Czech) hodně zdraví a ať jí paninka moc nezlobí wink.

 

17.11.2014

Tak německá kraťanda Elly vom Weichser Moos nám bohužel nezabřezla, na jaře tedy proběhne pokus číslo dvě o naše malé "Bernellys".

 

15.11.2014

Stále průběžně aktualizujeme náš A vrh. Mimina už se začínají stavět na nožičky a prozkoumávat nejen své divné bílé chlupaté spolubydlící, ale i nejbližší okolí.

         

 

14.11.2014

Dětičky už nám otevřely očka, mají za sebou první dávku odčervení, kompletní pedikúru a přijmuly první oficiální návštěvu mimo kruh rodinný. I když Zuzka je majitelkou Takouška /TACCO Acabo Czech/ po našem Béďovi, takže je v naší rodině v podstatě taky cheeky.

Fotomodelové Aurus a Artemisia

         

 

03.11.2014

Všechna miminka už mají jména a veškeré informace o nich můžete sledovat v sekci naší chovatelské stanice - vrh A.

 

01.11.2014

Tak jsme to akorát stihli na krásné datum 1.11.2014, které se bude dobře pamatovat. A co? Bernášek se stal dnes dědečkem a my máme svůj první vrh. Byl to přímo ukázkový porod, který začal o půl šesté a během necelých dvou hodin jsme se rozrostli o čtyři překrásná miminka. Tři pejsky a jednu holčičku. Tajenka je fantastická maminka a všechno zvládla a zvládá na výbornou. Naše jediná princezna Artemísia se narodila jako poslední a její porodní váha byla ze štěňátek nejvyšší, a to 330 gramů. Všechna štěňátka vypadají na středně dlouhou srst, jen jeden klučík se tváří coby dlouhosrstý. Tak uvidíme, zda to je jen maskování prvních dnů, či zda zůstane chlupáčkem na věky.

Více fotek z dnešních prvních hodin miminek naleznete na rajčeti.

st

 

27.10.2014

Národní výstava psů 24. října 2014 konaná u příležitosti Evropské výstavy

          

Páteční národka už byla o něčem jiném než ta čtvrteční evropská. Rozhodčí působila velice mile, psy si dokonale prošahala, ptala se na věk, řekla co se jí na daném psovi líbí a co mu naopak vytýká a hlavně už má s bílými ovčáky o dost větší zkušenosti. Co jsem tak vypozorovala tak dá mimo jiné na perfektně posazené uši, dobře nasazený a nesený ocas, a na první pohled musí být jasně zřejmé, zda se jedná o psa či fenu plus pěkný vázaný pohyb.

Bernie nastoupil coby jediný zástupce psů ve třídě pracovní a vysloužil si tak CACe. Stejně tak ve fenkách dopadla Tara Chelsey Donnevara - V1, CAC.

Photo by kennel Moravia Traj

 

Sedmiměsíční dorostenkyně Bambina White Chocolate /Quai Yukon vom Sutumer Grund x Astrid/ dnes zabojovala, porazila vždycky první rusandu "Rus Pride Always First" a vysloužila si poprvé místo na modrém koberci.

 

Threuška na dnes hlášená nebyla a své volno patřičně využila. Výstavy se účastnila coby divák a vše sledovala z pohodlné židličky. Dostála svému rodnému příjmení Pecková cool.

 

23.10.2014

Dnes začala na brněnském výstavišti čtyřdenní "Evropská výstava psů"

 Čekala jsem, že příležitost vystavovat svého psa na prestižnějším typu výstavy jako je "evropská", navíc v samém srdci Evropy, využije více českých vystavovatelů a sejde se třeba i větší množství středně dlouhých ovčáků, než tomu bývá v okolních státech. A že my těch PDS na rozdíl od nich máme! O tom svědčí mimo jiné vysoká účast na klubových výstavách. Bohužel ale tomu tak nebylo.

Posuzoval nás běloruský rozhodčí, chovatel NO, a dle zákulisních informací to byla jeho první zkušenost s bílými ovčáky. Možná právě proto dostali všichni zúčastnění známku "výborná". Tedy i my smiley.

AREZZO Bohemia Star Moraveč ve třídě šampionů (celkem třináct psů)

Photo by Tijana Stojšin - Zampa di kennel

 

THREA Acabo Czech poprvé ve třídě otevřené (účast jedenácti fen)

 

Parkování vůbec nevázlo, neb poplatek 180 Kč se hradil až při výjezdu z areálu, zato katalogy byly nedostatkovým zbožím už od rána. A když už jsme je odpoledne konečně vybojovali, prostáli jsme více než půl hodiny ve frontě při zápisu do PP, kde organizace vázla díky jazykové vybavenosti některých zapisovatelů. Dostatek prostoru kolem kruhů bylo naopak velmi příjemné překvapení. A zítra hurááá na národku.

 

21.10.2014

Dnes náš Bernášek nakryl německou středně dlouhou fenu Elly vom Weichser Moos. Byla to jeho první zahraniční nevěsta. Elly je pracovně vedena a zatím má dvě zkoušky BH a BgH1. Pokud vše dopadne tak jak má, vrh "B" se v chovatelské stanici vom Kettengrund narodí těsně před štědrým dnem.

 

19.10.2014

A máme tu další úspěšnou bílou sportovkyni. Bella (Bella Nice Forrento) se krom agility vrhla i na stopy a hnedle zazářila. Tento víkend se konalo mistrovství stopařů a Belča s pánečkem skončili v kategorii "junior do 21. let" na fantastickém třetím místě!!!! Na vlastní stopě si vyčuchali krásných 98 bodů, na cizí obdrželi 81 bodů neb opomněli hned první předmět. A to je stálo první místo. Ale i tak super výsledek a tomuto aktivnímu týmu držíme pěsti do dalších klání wink

   

 

12.10.2014

Riverka (Arctic River Šamanův trik) se včera zúčastnila dvojzkoušek v petcentru a zaběhla oba běhy naprosto čistě bez jediné ztráty bodu, tedy 100% úspěšnost!!! Tím holky splnily zkoušku LA1 a to hned 2x. Moc a moc jim gratulujeme.  Aby pejsek tuto zkoušku zaběhl úspěšně, může mít max. 5 trestných bodů (tzn. jedno odmítnutí, jednu chybu, nebo trestné body za čas). Pokud tedy holky zvládnou nějaký další běh do limitního počtu bodů, postoupí do kategorie LA2.

     

 

14.09.2014

Klubová výstava bílého švýcarského ovčáka 13.09.2014

Autocamping Rozkoš, Česká Skalice -

aneb kterak jsme nakročili do další klubové dvacítky....

This year was entered 93 white swiss shepherd, more long coat dogs.

AREZZO Bohemia Star Moraveč - working class Exc. 1, CAC

The our club of white swiss shepherd (KBO) has every year a competiton of the most successful male and female in show season from 1.8. to 31.7.. And this year won our AREZZO and his beautiful daughter THREA (kennel Acabo Czechheart. We are sooo happy and very proud we have double Miss!!! And this is the third great victory for C.I.B. AREZZO wink laugh.

 

MISS KBO 2013 THREA Acabo Czech

 

MISSÁK KBO 2013 AREZZO Bohemia Star Moraveč

 

06. - 07.09.2014

Duo CACIB MINSK, Belarus

      

Our daughter Beautiful Life Nicole Riley occupied a great placement for a both days and she became a champion of Belarus and candidate of C.I.B. (before Interchampion) !!!! We are very happy and greating our six months old beauty to the Russia.

Saturday 06.09., judge Malgorzata Zakrzewska (Poland) - intermediate class CW, CAC, r. CACIB

Sunday 07.09., judge Jungblut Walter (Německo) - intermediate class CW, CAC, CACIB

 

17.08.2014

Belinka (Bella Nice Forrento) is not only pretty girl, she running agility with her owner, but she also learning to bite work wink.

 

13.08.2014

Today celebrating her second birthday our beloved TAJENKA (Thaya Berger Acabo Czech) and with her all "T" litter Acabo Czech. To all our brothers and sisters and children we wish them all the best and we look forward to that at least some of them again see soon.

 

27.07.2014

Regional Dog Show BRNO-ŽEBĚTÍN

THREA Acabo Czech - Exc. 1, class winner, regional winner

It was her the last show in intermediate class.

 

19.07.2014

Today took place the "Czech national dog show Mladá Boleslav".

We went on the show with my Thaya Berger and her sister Threa Acabo Czech /Bernie x Nessie Acabo Czech/. But only Threa was showed.

It was her 20th shows - 11x the first place, one more absence.... Threa is more and more beaty and I hope that this trend will be continue.

JCh., club Ch. THREA Acabo Czech - intermediate class Excellent 2, r. CAC

 

05.07.2014

A Club Dog Show of White Swiss Shepherd - ČISTÁ U HOREK (CZE)

judge: Frederika Kappacher (Austria), complete results here

          

AREZZO Bohemia Star Moraveč - working class Exc. 1, CAC

THAYA BERGER Acabo Czech - intermediate class VG2

THORR Acabo Czech - open class VG4

THREA Acabo Czech - intermediate class Exc. 1, CAC

After the show was ZTP (breeding license) -> our son THORR Acabo Czech is from this moment a STUD MALE!!!! We are very very happy. He is the first stud male after AREZZO. He has nice and calm character, perfect pigment, strong bone, full teeth, scissors bite, HD A, ED 0/0 and 62 cm.


28.06.2014

National Dog Show KLATOVY

Our daughter BROOKE ANN Forrento /AREZZO Bohemia Star Moraveč x DEBONAR FREE Meroxen/ in intermediate class got Exc. 1, CAC and she became candidate of Czech Champion!!! Many congratulations for our girl.

 

26.06.2014

Bernie is almost six years old but still he can wins a shows wink.

Intercanis 2014: C.I.B. AREZZO Bohemia Star Moraveč - champion class Exc. 1, CAC, CACIB, CAC ČMKU, BOB

JCh. THREA Acabo Czech - intermediate class Exc. 1, CAC

On the photo are Arezzo - BOB and Xarria Jackie - BOJ

 

07.06.2014

Speciál BŠO Sezemice

 

24.05.2014

International Dog Show LITOMĚŘICE

AREZZO Bohemia Star Moraveč - champion class Exc. 1, CAC, r. CACIB

THORR Acabo Czech - intermedate class very good 2 / THREA Acabo Czech - intermediate class Exc. 3

 

03.05.2014

CACIB PragueAREZZO Bohemia Star Moraveč - champion class Exc. 3

THREA Acabo Czech - intermediate class Exc. 3

Club Dog Show Kamenný mlýnBREADY GREYS Forrento "Avery" - intermediate class Exc. 1 (total 4 dogs in class)

 

02.05.2014

Our daughter BELLA NICE Forrento yesterday did her first exam - endurance exam at 20 km. We are very proud of our girl wink.

 

26.04.2014

AREZZO Bohemia Star Moraveč - champion class Exc. 1, CAC, CACIB, CAC ČMKU
THREA Acabo Czech - intermediate class Exc. 1, CAC, r. CACIB

 

22.04.2014

Svojanov u Borušova, Czech republic - Saturday April, 19

AREZZO Bohemia Star Moraveč - working class Exc. 1, CAC

And what about Arezzo´s offspring?

THAYA BERGER Acabo Czech - intermediate class Exc. 2, r. CAC

        

      

THREA Acabo Czech - intermediate class Exc. 3 (mother NESSIE Acabo Czech)

        

AMANITA Šamanův trik - open class very good 4 (mother TINA TURNER Miraja)

      

PHOTO by KARIN ROHANOVÁ - www.nubika.cz

After the show was breeding process, které se účastnily i tři Bernáškovy výše uvedené holčičky a všechny prošly bez ztráty kytičky a jsou CHOVNÉ = jeho první uchovněné děti heart. Bonitaci velela, stejně jako výstavě, paní Tichá a musím říci, že výborně a zvířata ohodnotila velice dobře. O to více si vážíme téměř čistých bonitačních kódů.

 

        

CACIB ODŽACI, SRBSKO

19.04.2014

Meanwhile, we went with Arezzo and Thaya to the Svojanov - Special "white" show, our the littest member of gang with his handler were on the way to the Serbia.

ENZO RED SPEED Bohemia Xsantia - champion class:

Excellent 1, CAC, CACIB, BOB

Enzo is now a new

yes  CHAMPION OF SERBIA!!!!

 

This title is his eleventh "adult" champion ship...

 

14.04.2014

CAC Ostrava - Černá louka

AREZZO - working class Exc. 1, CAC  /  THREA - intermediate class Exc. 1, CAC

More photos and videos from the show - click on the photo

 

10.04.2014

My sweet Bernie has already it black on white and he is oficially the first representative of breed WSSD in the Czech republic who won and got with his master the title "International Champion of Beauty" (abbreviation C.I.B.). And it was hard work and it took a lot of nerve wink. I am very very happy and incredibly proud of my white beautiful angel!!!

 

 

06.04.2014

A´Condor vom Residenzschloss /Fedor del Nasi x Catherine Halit Paša/

Father of my beloved  FLASH Halit Paša today celebrates his fifth birthdays. To "Purzel" we wish all the best and at least another tenner for the future!!!

 

 

30.03.2014

22.03.2014 - DUO CACIB RUSSIA = EURASIA 2014 DOG SHOW

Enzo´s beautiful daughter NICOLE RILEY (11 months old) was on Eurasia and she got CW, Junior CAC and Cruft´s Qualification!!!!! We are very proud and congratulations owner and breeder Tatiana Titova.

 

27.02.2014

I have a really great news!!!! Here are the first official results of X-rays from AREZZO´s offspring laugh. We have healthy animals, which is the best news!!!

          

AMANITA MUSCARIA Šamanův trik /mother Tina Turner Miraja/ - HD A/A, ED 0/0

THAYA BERGER Acabo Czech /mother Nessie Acabo Czech/ HD A/B, ED 0/0

THORR Acabo Czech /mother Nessie Acabo Czech/ HD A/A, ED 0/0

THREA Acabo Czech /mother Nessie Acabo Czech/ HD A/A, ED 0/0

 

25.02.2014

V minulém týdnu vyrazila do Mnichova na vyšetření srdce trojice osmiletých dobrmanů, mezi nimi i Batler de Grande Vinko, tatínek Norise HP. A nemůže být lepších a radostnějších zpráv, neb všichni tři (k tomu ještě Ježibaba "Babú" a Ithaka Halit Paša "Kačenka") jsou bez jakýchkoliv známek onemocnění DCM.

 

22.02. + 23.02.2014

DUO CACIB BRNO

BELLA NICE Forrento - junior class VG4

THAYA BERGER Acabo Czech - intermediate class VG / Exc. 2

THREA Acabo Czech - intermediate class Exc. 1, CAC, CACIB, CAC ČMKU / Exc. 1, CAC, CACIB, CAC ČMKU - > finished "Club Champion of CZE"

      

On this show was three Arezzo´s girls. Bella Nice (mother Debonar Free Meroxen) and my Thaya Berger and Threa Acabo Czech (mother Nessie Acabo Czech). One of our great great daughter THREA Acabo Czech  had a really perfect weekend!!! She won her class for both days plus she got CACIB - the best female of breed - and CAC ČMKU. Threa finished titul "Club Champion of Czech republic" and she became a candidate for a Czech Champion, Champion of ČMKU and C.I.B..

 

21.02.2014

Our the first white babies from the kennel"Šamanův trik" today have the second year. All the best, dear Amanita Muscaria and Artic River, we love you heart.

Birthday´s video ARCTIC RIVER - the second year

 

06.02.2014

Mother of Noris Halit Paša Princezna Halit Paša today celebrating her seventh birthday!!! Stay with us girl just a few years yes.

 

25.01.2014
My white sweetheart celebrates his birthday today, already the fifth... Unbelievably it flies and I just hope that this wonderful dog will be by my side at full strength yet for a very, very long time. He is my "Mr. DOG" - unique, special, beautiful, amazing, nice, ... simply the best!

 
20.01.2014
The smallest member of our family, Enzo Red Speed Bohemia Xsantia "Enzik", today celebrates his third birthday. But he is still like a nice, sweet puppy cheeky.

 

10.01.2014
The last Saturday the "B litter Forrento", father is my AREZZO, celebrated the first Birthday. I am greeting our sons Bolt, Barney, Body, Bernie Jr. and Bready (he lives in Slovakia) and our daughters Brooke Ann, Bella Nice and Berry Rose.

And the same day, so January 4, 2014 was the first show in the Czech republic - National Dog Show in Brno and in the junior class was one of this celebrated BELLA NICE Forrento. She got a great evaluation from breed expert, judge Ing. Leoš Jančík. Bella ended with Excellent 3 (total in the junior class was eight females!!! - three bitches got very good).

              

In the intermediate class should be another Arezzo´s daughter JCh. THREA Acabo Czech, but she had "her days", so she played with sister Thaya Berger and father Arezzo in the park leastways. The photos and videos from this show and action you can find HERE.

 
07.01.2014
Today it´s been four years, when unexpectedly left us one of our dobermann to the "dog heaven" Ungoliant Halit Paša "Hali".
 
TOPlist